• Compleet aanbod
  • Slimme oplossingen
  • Snel geleverd

De voordelen van wegwerp mondkapjes

Momenteel wordt dringend geadviseerd om een mondkapje te dragen op openbare plekken. Rutte heeft aangekondigd dat er een mondkapjesplicht zal komen, maar wanneer is nog niet zeker. In een eerder artikel hebben we 5 veelgestelde vragen over mondkapjes behandeld. Nu komen er steeds meer vragen over het dragen van wegwerp mondkapjes of een stoffen mondkapje. Daarom vertellen we je in dit artikel meer over de voordelen van wegwerp mondkapjes.

Gemak & hygiëne
Wanneer je een mondkapje draagt, moet je deze op de juiste manier opzetten en afzetten. Je moet ‘m bij de oren lostrekken en dus niet vanuit de voorkant. Je moet er namelijk vanuit gaan dat de voorkant besmet kan zijn. Voor de hygiëne zou je een stoffen mondkapje echt dagelijks op 60 graden moeten wassen. En daar komt het grote voordeel van wegwerp mondkapjes dan ook om de hoek kijken. Deze kun je na gebruik weggooien en de volgende keer weer een nieuwe gebruiken.

Het gaat niet om de mode, maar om de effectiviteit
Vaak wordt gekozen voor een stoffen mondkapje omdat deze in diverse leuke printjes verkrijgbaar zijn. Het gaat echter niet alleen om de mode, maar juist om de effectiviteit. Was je je stoffen mondkapje niet, dan gaat de effectiviteit verloren en daar heb je bij een wegwerp mondkapje geen last van. De niet-chirurgische wegwerp mondkapjes zijn bovendien, naast de lichtblauwe kleur, in meerdere kleuren verkrijgbaar zoals roze, zwart of wit. Dan kun je toch nog afwisselen als je dat leuk vindt.

Meerdere lagen
Wegwerp mondkapjes hebben vaak drie of meer lagen. Het wordt ook aangeraden om een kapje met meerdere lagen te gebruiken. Dat ventileert goed en is ook comfortabeler.

Wegwerp mondkapjes zijn niet duur
Er wordt vaak gesteld dat wegwerp mondkapjes duur zijn, omdat je deze na gebruik weg moet gooien. Maar die prijs valt heel erg mee. Ze zijn al verkrijgbaar voor minder dan 20 cent per mondkapje. En ze zijn nog voordeliger wanneer je ze in grote aantallen bestelt. Zo heb je voorlopig genoeg mondkapjes op voorraad! Je kunt ze natuurlijk ook als back-up naast je stoffen mondkapje aanschaffen wanneer je geen tijd hebt om je stoffen mondkapje te wassen.

Wegwerp mondkapjes
Bestel ze hier voor een scherpe prijs >>

Heb je dus geen zin om je stoffen mondkapje dagelijks te wassen? Kies dan voor de wegwerp variant!