• Compleet aanbod
  • Slimme oplossingen
  • Snel geleverd

Vijf veelgestelde vragen over mondkapjes

Er is veel vraag naar mondkapjes, maar er ontstaan ook steeds meer vragen over het gebruik en de zin van deze mondkapjes. In dit artikel geven we alvast het antwoord op vijf veelgestelde vragen.

Bieden mondkapjes optimale bescherming tegen het virus?
Het antwoord hierop is nee. De mondkapjes sluiten namelijk niet helemaal naadloos aan op het gezicht, waardoor er altijd lucht langs de zijkant kan lopen en ze zodoende geen bescherming bieden tegen bacteriën of virusdeeltjes. Maar de mondkapjes houden wel degelijk slijmdeeltjes vast (via niezen of hoesten) en voorkomen zo de verspreiding van het virus. Een besmet persoon voorkomt hiermee dat hij of zij het virus in de ruimte sproeit. De mondkapjes kunnen bovendien onderdeel zijn van de bewustwording, doordat men minder snel de neiging heeft om aan het gezicht te zitten.

Zijn er helemaal geen mondkapjes die optimaal beschermen?
Er zijn wel degelijk maskers die optimale bescherming bieden. De zogeheten FFP2-maskers. Deze maskers zitten zeer strak op het gezicht en ze beschikken over een speciaal filter om door te ademen. Ziekenhuispersoneel draagt deze maskers wanneer ze in de buurt zijn bij patiënten met waterpokken, mazelen en de griep. Maar doordat het heel moeizaam is om door het masker te ademen, zorgt dit voor snelle uitputting.

Wat is het meest gangbare model mondkapje?
Het meest gangbare model mondkapje is het zogeheten niet medisch mondkapje. Deze bestaat vaak uit meerdere lagen en wordt losjes over de neus en mond gedragen. Met twee elastiekjes kunt u het mondkapje achter uw oren bevestigen. Let er wel op dat u het mondkapje nooit aan de buitenkant vastpakt. Mocht daar een virusdeeltje kleven, dan is de kans groter dat u besmet raakt.

mondneus maskers

Bestel hier

Zijn er ook hippere mondkapjes?
Naast de ‘standaard’ chirurgische mondkapjes zijn er meerdere varianten verkrijgbaar. Denk aan mondkapjes in allerlei kleuren en printjes voor mensen die extra willen opvallen. Let er wel op dat deze mondkapjes niet altijd een filter bevatten en geen persoonlijke beschermingsmiddelen zijn.

modieuze gezichtsmasker

Bestel hier

Waar kan ik mondkapjes kopen?
In onze webshop kunt u online mondkapjes kopen en laten bezorgen op het door jou gewenste adres. Het aanbod mondkapjes wordt regelmatig aangevuld met nieuwe producten. Zo kunt u niet alleen bij ons terecht voor chirurgische (wegwerp) mondkapjes, maar ook hippe mondkapjes in verschillende kleuren.

Heeft u nog meer vragen over mondkapjes of heeft u hulp nodig bij uw bestelling? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.