• Compleet aanbod
  • Slimme oplossingen
  • Snel geleverd

Thuis sporten: ontdek de mogelijkheden!

De coronatijd maakt het lastig om naar de sportschool of sportclub te gaan. En dat terwijl het essentieel is dat je voldoende beweging hebt. Maar wist je dat er heel veel mogelijkheden zijn om thuis te sporten? Nog meer dan je misschien in eerste instantie denkt. En daar heb je niet eens heel veel ruimte voor nodig! In dit artikel laten we je zien dat een workout thuis heel goed mogelijk is.

Haal je eigen fitness gear in huis

Set van 3 weerstandbanden

In de sportschool staan natuurlijk verschillende grote fitnessapparaten. Maar als je een workout thuis wilt doen, heb je deze apparaten echt niet noodzakelijk nodig. Er zijn namelijk ook verschillende fitnessproducten die weinig ruimte in beslag nemen en waarmee je wel goede oefeningen kunt doen. Denk aan een fitnessbal, opdruksteunen, weestandbanden, een springtouw en een trainingswiel.

Zorg voor vaste sportdagen

Structuur is belangrijk, ook als het gaat om thuis fitness. Probeer één of meer vaste dagen aan te houden waarop je thuis sport. Wanneer je dit niet doet, heb je misschien ook eerder de neiging om de training over te slaan.

Maak een trainingsschema

Naast de vaste sportdagen kan het ook goed zijn om een trainingsschema te maken. Je begint op een bepaald niveau en bouwt dit steeds verder op. Er zijn diverse websites die gratis schema’s aanbieden, van beginners tot gevorderden. Gebruik dit als uitgangspunt en stel je eigen schema op.

Kom tot rust tijdens yoga

Wil je even helemaal tot rust komen? Kies dan voor yogasessies bij jou thuis. Er zijn heel veel verschillende YouTube filmpjes en apps waarmee je thuis yoga kunt doen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een fijne yogamat!

Exercise wheel

Kijk ook naar je voeding

Naast de workout thuis is het ook goed om te kijken naar gezonde voeding. Nu je misschien meer thuis bent, is het ook makkelijk om tussendoor iets lekkers te pakken of minder gezond te lunchen. De combinatie van sporten en gezonde voeding zorgt er uiteindelijk voor dat je je fit voelt en fit blijft.

Met behulp van bovenstaande tips kun jij in ieder geval alvast aan de slag met thuis sporten. Lekker in beweging blijven!