Vitamine D

Buiten een rondje lopen is niet alleen goed om even de benen te strekken, maar ook om zonlicht op te vangen waardoor je lichaam vitamine D aanmaakt. Toch is dit niet altijd genoeg. Vitamine D heeft een positieve invloed heeft op je immuunsysteem en weerstand, dus aanvullen met supplementen kan geen kwaad. Die vind je in het assortiment van Care Delta.

1–3 van 3 resultaten

Filter 3 resultaten

Wat is vitamine D?

Vitamine D is een vitamine die ons lichaam aanmaakt na blootstelling aan zonlicht. Daar heeft vitamine D zijn bijnaam aan te danken: de zonvitamine. Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die, net als vele andere vitamines, in voeding zit. Door vitamine D neemt je lichaam calcium en fosfor op uit voeding. De vitamine is onmisbaar voor groei en behoud van stevige botten en tanden. Dat niet alleen, want vitamine D speelt ook een belangrijke rol bij een goede werking van je spieren en je immuunsysteem.

Vitamine D: de voordelen

  • Stimuleert botontwikkeling
  • Bevordert een gezond immuunsysteem
  • Verbetert het proces van celdifferentiatie
  • Zorgt o.a. voor een gezond en sterk gebit
  • Ondersteunt de bloedstolling

De juiste dosering vitamine D voor jou

Je vindt vitamine D vooral terug in vette vis en het wordt vaak toegevoegd aan margarine en andere bak- en braadproducten. Deze hoeveelheden zijn echter verwaarloosbaar. De meeste vitamine D krijgen we binnen door zonlicht. Dit betekent dat de kans op een tekort aan vitamine D toeneemt in het najaar en de winter. Dat kan een verlaagde weerstand, slaapproblemen, hoofdpijn en spierpijn tot gevolg hebben. Voorkom deze symptomen door vitamine D supplementen te gebruiken. Vitamine D bestaat in verschillende vormen. De belangrijkste zijn vitamine D2 (plantaardige variant) en vitamine D3 (dierlijke variant). Je koopt de verschillende vitamine D supplementen in de vorm van een tablet, druppel of vegacap.

Koop jouw vitamine D bij Care Delta

Ondanks dat jouw lichaam vitamine D zelf kan aanmaken, komt een tekort aan deze vitamine regelmatig voor. In ons land, waar een groot deel van het jaar de zonkracht niet sterk genoeg is, zijn vitamine D supplementen een uitkomst. Kijk eens in de webshop voor een compleet aanbod aan gecertificeerde en uitgebreid geteste producten op het gebied van horen, zien, meten, verzorgen en bewegen. Onze bezorging van de vitamine D is snel, zodat je direct kunt beginnen met aanvullen. Wil je meer weten over de vitamine of het gebruik hiervan? Vraag ons gerust om handige tips en adviezen.