Vitamine C

Vitamine C hoort thuis in het rijtje van meest populaire vitaminen. Daarom vind je het terug in de (keuken)kastjes van veel huishoudens. Hoe zit dat bij jou? Het is natuurlijk belangrijk dat je via je dagelijkse voeding voldoende vitaminen binnenkrijgt, maar soms kan het geen kwaad om wat extra vitamine C in te nemen.

1–6 van 6 resultaten

Filter 6 resultaten

Wat is vitamine C?

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine en antioxidant die ook wel ascorbinezuur wordt genoemd. Ter ondersteuning van ons lichaam is vitamine C een echte allrounder. Het is één van de weinige vitamines die we niet zelf aanmaken. Aangezien vitamine C als co-enzym ervoor zorgt dat zo’n 300 functies in ons lichaam goed werken, is het van belang om er voldoende van binnen te krijgen. Vitamine C is nodig bij de groei van ons lichaam, zorgt ervoor dat ons zenuwstelsel functioneert en is belangrijk voor gezonde botten, tanden en bloedvaten. Daarnaast blokkeert vitamine C een deel van het verouderingsproces en de ontwikkeling van gezondheidsproblemen. In de zomer zorgt het voor een natuurlijke bescherming van de huid tegen invloeden van uv-straling.

Vitamine C: de voordelen

  • Beschermt gezonde cellen en weefsels
  • Stimuleert de aanmaak van collageen voor gezonde hart- en bloedvaten
  • Ondersteunt het immuunsysteem en zenuwstelsel
  • Zorgt o.a. voor een stralende huid
  • Helpt vermoeidheid verminderen

De juiste dosering vitamine C voor jou

Doordat ons lichaam niet in staat is zelf vitamine C te vormen, zijn we voor de inname van vitamine C afhankelijk van onze voeding. Vitamine C komt zit bijvoorbeeld in groenten, fruit en aardappelen. Doordat vitamine C erg gevoelig is voor zonlicht en verhitting, is het lastig om in te schatten hoeveel je op een dag hebt binnengekregen. Daarvoor zijn supplementen de ideale oplossing. Het voordeel van een supplement is dat je precies weet hoeveel je binnenkrijgt. Let bij de aanschaf van supplementen op de hoeveelheid ascorbinezuur. Mocht je een gevoelige maag hebben, dan kun je een grote hoeveelheid ascorbinezuur waarschijnlijk niet goed verdragen. Kies dan voor de ontzuurde variant van vitamine C supplementen. Een teveel aan vitamine C verlaat je lichaam via je urine dus van overdosering is geen sprake.

Koop jouw vitamine C bij Care Delta

Vitamine C is een veelzijdig supplement dat jouw lichaam ondersteunt bij allerlei processen. Zorg dus dat je er genoeg van binnenkrijgt. Kijk eens in de webshop voor een compleet aanbod aan gecertificeerde en uitgebreid geteste producten op het gebied van horen, zien, meten, verzorgen en bewegen. We bezorgen de vitamine C supplementen snel bij je thuis. Wil je meer weten over de vitamine of over het gebruik hiervan? Vraag ons gerust om handige tips en adviezen.