Vitamine B2

Vitamine B2 is belangrijk voor iedereen. Het geeft je energie, ondersteunt het lichaam en zorgt voor een gezonde huid. Een onmisbare vitamine dus. Bij Care Delta bieden we je vitamine B2 supplementen aan zodat je er altijd genoeg van binnenkrijgt.

1–1 van 1 resultaat

Filter 1 resultaat

Wat is vitamine B2?

Vitamine B2, ook wel bekend als riboflavine, is onmisbaar voor de stofwisseling in het lichaam. Koolhydraten, eiwitten en vetten worden door je lichaam omgezet en activeren de natuurlijke energie. Dat is zeker niet alles waar vitamine B2 voor zorgt. Het voedt de huid van binnenuit, zorgt voor het behoud van je gezichtsvermogen en ondersteunt de opbouw van zenuwcellen. Verder is vitamine B2 belangrijk bij de vorming van rode bloedcellen en de werking van je schildklier.

Vitamine B2: de voordelen

  • Ondersteunt het energieniveau
  • Beschermt lichaamscellen
  • Vermindert de kans op oogaandoeningen
  • Helpt bij de opbouw van zenuwcellen
  • Zorgt o.a. voor gezond haar en een gezonde huid

De juiste dosering vitamine B2 voor jou

De kans is groot dat je gedurende de dag vitamine B2 binnenkrijgt. De vitamine komt voor in melk(producten), brood, fruit, groente en vlees. Toch is de inname bij ouderen vaak niet voldoende. Aangezien een tekort aan vitamine B2 kan leiden tot huidirritaties en vermoeidheidssymptomen is een aanvulling met supplementen aan te raden. Bovendien heeft een te hoge inname van vitamine B2 geen nadelige gevolgen, dus jong en oud kunnen de supplementen met een gerust hart innemen.

Koop jouw vitamine B2 bij Care Delta

Voor een goed functionerend lichaam is het verstandig om op te letten of je voldoende vitamine B2 binnenkrijgt. Vul het aan indien nodig. Kijk eens in de webshop voor een compleet aanbod aan gecertificeerde en uitgebreid geteste producten op het gebied van horen, zien, meten, verzorgen en bewegen. We bezorgen de vitamine B2 supplementen snel, zodat je weer vol energie aan de dag begint. Wil je meer weten over de vitamine of over het gebruik hiervan? Vraag ons gerust om handige tips en adviezen.