Vitamine B12

Energieker je dag doorkomen doe je met vitamine B12. De vitamine heeft nog veel meer functies en is nodig in elke cel van je lichaam. Om vervelende gevolgen voor je gezondheid te voorkomen biedt Care Delta je vitamine B12 supplementen.

1–3 van 3 resultaten

Filter 3 resultaten

Wat is vitamine B12?

Vitamine B12, ook wel (methyl)cobalamine  genoemd, maakt je lichaam niet zelf aan. Je krijgt het binnen via dierlijke- en zuivelproducten. Vitamine B12 speelt vooral een grote rol bij de vorming van gezonde rode bloedcellen. Deze voeren vervolgens zuurstof naar het bloed. Daarnaast helpt vitamine B12 vermoeidheid te verminderen, het zorgt voor goede werking van het zenuwstelsel en geeft je energie om de dag goed mee door te komen!

Vitamine B12: de voordelen

  • Voorkomt bloedarmoede
  • Stimuleert energiestofwisseling
  • Helpt vermoeidheid verminderen
  • Bevordert het immuunsysteem
  • Zorgt voor een normale werking van het zenuwstelsel

De juiste dosering vitamine B12 voor jou

Als vegetariër of veganist eet je weinig tot geen van de producten die vitamine B12 bevatten. Dit zorgt voor een tekort, wat kan leiden tot bloedarmoede of andere neurologische gevolgen zoals geheugenverlies en coördinatiestoornissen. Natuurlijk wil je dit voorkomen, en daar zijn de vitamine B12 supplementen voor. Bij vitamine B12 is de kans op een overschot klein. Jouw lichaam zorgt dat je niet te veel vitamine B12 opneemt, waardoor ongewenste effecten uitblijven. Toch geldt er per geslacht en leeftijd een dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Het Voedingscentrum geeft hier meer informatie over.

Koop jouw vitamine B12 bij Care Delta

Je gezondheid is sterk afhankelijk van de inname van vitaminen, dus ook van vitamine B12. Kijk eens in de webshop voor een compleet aanbod aan gecertificeerde en uitgebreid geteste producten op het gebied van horen, zien, meten, verzorgen en bewegen. We bezorgen de vitamine B12 supplementen snel, zodat je een eventueel tekort direct kunt aanvullen. Wil je meer weten over de vitamine of over het gebruik hiervan? Vraag ons gerust om handige tips en adviezen.