Saturatiemeter

Jouw lichaam heeft zuurstof nodig om goed te functioneren. Te weinig zuurstof in je bloed kan vervelende gevolgen hebben, zoals kortademigheid, sufheid en een licht gevoel in je hoofd. Natuurlijk wil je dit het liefst zoveel mogelijk beperken. Meet daarom af en toe met een saturatiemeter het zuurstofgehalte in je bloed zodat je tijdig actie kunt ondernemen.

1–2 van 2 resultaten

Filter 2 resultaten

Wat is een saturatiemeter?

Een saturatiemeter meet het percentage zuurstof in je bloed en wordt daarom ook wel een zuurstofmeter genoemd. Zorg, voordat je begint met meten, voor een schone hand en een normale lichaamstemperatuur. Plaats de saturatiemeter vervolgens op je vinger. De LED-lampjes die in de meter zitten, scannen door je huid heen en binnen enkele seconden zijn de gegevens zichtbaar op het LED-display. De betekenis van de waarden vind je terug in de gebruiksaanwijzing. Bij een saturatie lager dan 93% is het verstandig om aan de bel te trekken en bij de huisarts langs te gaan.

Saturatiemeter: de voordelen

  • Eenvoudige bediening
  • Altijd en overal te gebruiken
  • Snelle en betrouwbare meting
  • Direct inzicht in jouw zuurstofgehalte
  • Goede monitoring

De beste saturatiemeter voor jou

Heb je last van een longaandoening, rook je veel of ben je een sporter, dan is het noodzakelijk om geregeld te kijken naar het zuurstofpercentage in jouw bloed. Kies jij dan voor een zuurstofmeter met alleen basisfuncties of hou je van technische snufjes? Naast het meten van je zuurstof percentage, beschikken veel saturatiemeters bijvoorbeeld over een ingebouwde hartslagmeter. Daarnaast hebben sommige saturatiemeters een geheugenfunctie, om eerdere metingen altijd eenvoudig bij de hand hebben, ga dan voor een saturatiemeter die je kunt koppelen aan een app.

Koop jouw zuurstofmeter bij Care Delta

Jouw zuurstofpercentage eenvoudig en pijnloos meten kan met onze saturatiemeter. Neem een kijkje in de webshop voor een compleet aanbod aan gecertificeerde en uitgebreid geteste producten op het gebied van horen, zien, meten, verzorgen en bewegen. We bezorgen de saturatiemeter snel bij je thuis. Zo meet je gelijk jouw huidige waardes. Wil je meer weten over thuismeetapparatuur of over het gebruik hiervan? Vraag ons gerust om handige tips en adviezen.