Gehoorapparaat schoonmaken

Wil jij je gehoorapparaat comfortabel, hygiënisch en langdurig gebruiken? Dan is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Bestel je producten voor het schoonmaken van je gehoorapparaat bij Care Delta.

1–12 van 14 resultaten

Filter 14 resultaten

Waarom je gehoorapparaat schoonmaken?

Je gehoorapparaat gebruik je dagelijks, waardoor deze snel vies wordt. Zo komt het toestel in aanraking met vuil, zweet en oorsmeer. Dit heeft invloed op de werking van het apparaat. Oorsmeer kan zich bijvoorbeeld ophopen in het oorstukje, waardoor het kanaal verstopt raakt en het apparaat minder goed werkt. Daarnaast heb je kans op irritatie in de gehoorgang. Door je gehoorapparaat regelmatig schoon te maken, verbeter je niet alleen je comfort en hygiëne, maar ook de levensduur van het toestel. Genoeg redenen om hier aandacht aan te besteden!

Welke schoonmaakproducten heb je nodig?

Gehoorapparaten zijn er voor In Het Oor (IHO) en Achter Het Oor (AHO). Daar heb je verschillende producten voor nodig.

In Het Oor (IHO) gehoorapparaat schoonmaken

Deze gehoorapparaten maak je dagelijks schoon aan de buitenkant met een tissue of een droge, zachte doek. Ook kun je hier een Multitool voor gebruiken. Kijk hierbij altijd na of de microfoonopeningen schoon zijn. Als deze verstopt zijn, is het belangrijk om ze van binnen naar buiten te reinigen. Anders loop je het risico dat je de microfoon beschadigt. Het oorstukje maak je minstens eenmaal per 2-3 weken grondig schoon. Voor een goede reiniging van je gehoorapparaat gebruik je een Multitool, spiraalborstel of complete reinigingsset.

Achter Het Oor (AHO) gehoorapparaat schoonmaken

Ook bij AHO-gehoorapparaten maak je de buitenkant het beste regelmatig schoon met een Multitool, tissue of droge, zachte doek. Het is belangrijk om het oorstukje en de ventilatieopening dagelijks te reinigen. Dit doe je bijvoorbeeld met een reinigingsdoekje. Je kan ook een reinigingsbeker en –tabletten gebruiken, waarna je het toestel reinigt en droogmaakt met een droogdoos.

Koop producten voor je gehoorapparaat bij Care Delta

Wil jij je gehoorapparaat in goede staat houden? Koop dan de producten van Care Delta voor het schoonmaken van je gehoorapparaat, voor thuis en onderweg. Care Delta is er voor alle mensen die langer gezond willen leven. In onze webshop vind je een compleet aanbod van gecertificeerde en uitgebreid geteste producten op het gebied van horen, zien, meten, verzorgen en bewegen. Jouw producten voor het schoonmaken van je gehoorapparaat bezorgen we snel bij je thuis. En heb je nog vragen over je product? Vraag ons dan gerust om handige tips en adviezen.